Corydoras Aeneus: Jerommekes

Ik kon niet wachten. Normaal moet een aquarium acclimatiseren om een biologisch evenwicht tussen bacterien en planten te krijgen en de planten te laten aanslaan. En dat duurt een week of drie. Dan kunnen er vissen in. Nu zijn deze pantsermeervalletjes keiharde visjes, echte "Jerommekes", dus ik durfde de gok wel aan.

[image:122]

[image:123]

[image:132]

Dus heb ik vijf maal "Corydoras aeneus" in het aquarium geplaatst. Stoere bodemvissen met een gedrongen lichaamsvorm en hoge rug die niet kritisch zijn wat betreft watersamenstelling en prima passen in een gezelschapsbak. Het zijn jonge exemplaren, die kosten niet zo veel: vijf voor een tientje. Het is grappig het schooltje in de stroom op de zandbodem te zien. Even grappig is het continue wroeten in het zand. Af en toe steekt er een gewoon z'n kop diep in het zand op zoek naar wat? Zeker als een tablet "Tetra TabiMin" op de bodem ligt zoeken ze als gekken.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6