Slakkenplaag oplossing: Dwergkogelvissen

Nee, ik heb (nog) geen slakkenplaag. Maar wel een oplossing. Idee via Capt.KRik!: een kogelvis! Of eigenlijk twee. Dacht dat die alleen zoutwater gewend waren, maar de dwergkogelvis is een 100% zoetwatervis en verzot op slakken. Zo erg zelfs dat je er eigenlijk een slakkenkweekbak bij nodig hebt. Geef je ze alleen zacht voedsel dan groeien de tanden door. Die dwergkogelvisjes (Dwarf Puffers) worden 2 à 3 cm. groot en schijnen erg grappig te zijn als stel in de bak. Ook goed te houden in een gezelschapsbak, mits genoeg afleiding en voer anders knagen ze aan de vinnen van andere vissen. Hmmm..., leuk, doet me erg aan de Rode Zee-ervaring denken, maar krijg ik wel genoeg slakken in m'n bak?

Meer info:
[weblink:126]
[weblink:127]

Beste, Dwergkogelvissen

Beste,
Dwergkogelvissen worden best in een speciaalbak gehouden, daar ze erg territoriaal zijn.

Ze zijn ook tamelijk speels en zouden beginnen knabbelen aan de vinnen van je andere vissen,
een dwergkogelvis is absoluut geen oplossing voor je slakkenplaag, want er komt nog veel veel meer bij kijken bij het houden van zo'n visjes.

Zwemmende knikkers

Inmiddels heb ik ze ook gezien in een winkel (Hornbach): ontzettend koddige visjes: een knikker met vinnetjes en twee grote ogen. Als ze ik nou goed kon voeren, dan had ik een stelletje meegenomen.

akwariem

http://aqua.kyucon.com/virtual_aqua.html
scheelt een hoop werk....

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6