Vinkeveen onderwater

Vanmorgen het hout in het babybadje goed uitgespoeld en een stuk stoeptegel uitgekookt en met nylon aan het hout geknoopt. Turfplaatjes verdeeld over de bodem en voedingsbodem erover uitgespreid. Het hout strategisch geplaatst in de bak, achter in de bak, aan het eind van de kijkrichting. Drie zakken fijn rivierzand goed uitgespoeld en het zand verdeeld over de bak. Vooraan 2 centimeter en achter ca. 10 centimeter. Achter het hout vormt een mooi terras. De bak langzaam, emmer voor emmer, gevuld m.b.v. slang en overhevelen. Ik stond op een keukentrapje en vrouwlief hield de slang in het filter om het water geleidelijk in de bak te helpen. Het eindresultaat: een troebele bak met veel water. Het filter en verwarming aan (het leidingwater was 16 graden) en het beste ervan hopen.

's Avonds was het water al 22 graden en werd het al minder troebel. Met het licht aan wordt zo'n bak toch een fraai gezicht in huis, ondanks dat het kaal oogt. Het lijkt een beetje op Vinkeveen onderwater. Mis dus alleen de baarsjes en voorntjes. En wellicht een snoekbaars van 60 cm.

[image:93]

[image:94]

[image:95]

[image:96]

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6