Witte Stip - vervolg

De stip lost vanzelf op, langzaam maar zeker. Afgelopen dinsdag en donderdag een dosis Sera Costapur in de bak gedruppeld (100 druppels, genoeg voor 200 liter). Jammer genoeg hebben de kleine vissen niet zoveel weerstand en gaan één voor één dood... Van de vijftien neon's zijn er nu nog acht over en van de roodkopzalmen is er nog één over. Gisteren het water getest, het nitrietgehalte is erg hoog geworden. De moed zakte me in de schoenen want ik zag weer stip op de neon's en de overgebleven roodkop. Gisteren dus weer gedruppeld en morgen maar weer. De bak wordt er lekker groen van. Eerst moet die stip zo snel mogelijk weg, daarna snel aan het werk met de waterkwaliteit.

De kersenbuikcichlides zijn moeilijke eters, droogvoer blijft er niet in; zowel de man als de vrouw nemen een hap vlokken, kauwen even en spugen het dan weer uit. Gedroogde muggenlarven blijven drijven en worden snel veroberd door de Black Molly's en zwaarddragers, de tabletten voor de Corydora's worden geen blik waardig gegund en de cichlidensticks blijven ook drijven. De kersenbuikkies verblijven in de onderste waterlagen en komen pertinent niet aan de oppervlakte om te eten. Een uitzondering vormt het levend voer: van watervlooien gaan ze uit hun dak en ook rode muggenlarven gaan er goed in. Helaas vindt vrouwlief die potjes met levend voer niet geslaagd naast de broccoli in de koelkast. Vanavond wat nieuws geprobeerd: de cichlidensticks fijn gehakt en met een beetje water tot een prutje gemaakt en vervolgens wat vissenvitamine toegevoegd. Een theelepeltje in de bak gegooid. Het idee was dat het een balletje moest vormen dat als een knikker op de bodem zou gaan liggen voor de cichlides. Helaas viel m'n mengsel direct in het water uit elkaar en was het weer feest voor de zwarten en oranjes. De verdwaalde hap die in de keel van een kerssie verdween werd direct weer in de hoek gespuugd. Dat heb ik weer: culinaire roodbuikies..

kerse

tubifex, watervlooie (moeie aan Mavr der pa vrage hoe je die kweekt!)

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6