De stand van zaken in mijn aquarium

Het nitrietgehalte is weer terug naar normale waarden. Wat een pak van m'n hart is. De startproblemen heeft al genoeg vissen het leven gekost. Ze zien er nu gezond uit, op een zwaarddragervrouwtje na, die met de "afgekloven vinnen". Die ligt af-en-toe met haar buik op de Anubias plant "uit te rusten".

Planten groeien als een gek. Waterpest haal ik er nu zoveel mogelijk uit, de Cabomba stek ik en het naaldgras vertoont het uitlopers in de "zandvlakte", precies zoals gewenst. Minder gewenst is nu het verschijnen van draadalg op de grote bladeren van de Anubias en de kleinere van de slaplanten. Hier ben ik zeker niet blij mee, want hoe krijg je die rommel weg? Het is natuurlijk het resultaat van de hoge nitriet/nitraat gehaltes. Zou de alg temperen nu die weer omlaag zijn?

[image:147] [image:148] [image:149]

Heb afgelopen weekend een tweede aquarium gekocht: een kleintje: Juwel Rekord 60. Afmetingen: 60x30x30 cm. Inmiddels draait deze al een paar dagen en is het water helder. Ik wil er slakken in kweken en de bak gebruiken als kweekbak c.q. quarantainebak. Met een zak rivierzand, wat waterpest en wat slakken uit de grote bak er in geeft dit nu een Vinkeveenbeeld in de slaapkamer. Maar hij moet binnenkort naar zolder, want niet iedereen is blij met het zachte gebrom...

alge

ken je die blaadjes met veel draadalg niet snoeien en oogsten? Als je de draadalg oogst, haal je alle nutriƫnten weg die die alg nodig heeft... en laat Mjan maar in de schuur slape! akwarie is belangrijke hoor!

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6