Het mysterie van de verdwijnende vissen

De Neon Tetra's gaan één voor één dood en ik kan ze niet meer vinden in de bak. Eergisteren het nitrietgehalte gemeten, deze was veel te hoog wat wees op rottende vissen. SHIT! Eergisteravond het filter helemaal schoongemaakt, ja hoor, daar zaten een stapel rottende neon's in, stinkuh! Alles schoon gemaakt, stip is uit de bak, weer koolstoffilter erin, en 25% water ververst (4,5 emmer). Nitriet is een beetje omlaag (test was dieprood, nu rood). *zucht* De overgebleven twee neons gisteren weggedonderd, de vijf roodkopzampjes zijn nu ook dood. Dus het gaat prima met het aquarium, allemaal aanloopproblemen.

Positief is dat de planten het prima doen en de kersenbuikkies nog leven. De corydoras groeien als kool! Cool! Als ze op hun gemak zijn worden ze roodbruin. De Black Mollys tieren weelderig. De zwaarddragers gaan redelijk, 3 over van de 5. Een vrouwtje heeft een paar afgekloven vinnen, weet niet of dat door andere vissen komt of dat ze dat al had, andere vrouwtje hangt veel aan de oppervlakte, het mannetje is een sexbeest, zwaait z'n buissie continu heen-en-weer. De slakjes komen weer terug na afwezigheid van een paar dagen.

Weer wat geleerd: het acclimatiseren van nieuwe vissen ga ik voortaan anders doen: eerst een tijd de zak op temperatuur in de bak, dan beetje voor beetje water uit de bak in de zak en dan na een tijd de vissen met een schepnet uit de zak in de bak en de zak wegdonderen... scheelt mogelijk een hoop besmet water. Maar voorlopig even geen nieuwe vissen.

hoi hoi,ik heb ook een

hoi hoi,
ik heb ook een aquarium en bij mij was er eens een gup dood gegaan , hij zat klem achter mn filter toen had ik heb maar losgemaakt en gewoon in mn aqua laten zitten mn vissen hebben hem toen opgegeten misschien zijn zo ook jou vissen verdwenen.
groetjes ilse
zie weblog: http://aquafish.punt.nl/

snotvisse

meebie is dit een ideetje voor je bak?
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/22794677/

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6