Duiken in Spiegelplas

Vandaag de eerste duik van het jaar met [weblink:10] gemaakt. Lekker doordeweeks, rustig, zonnig, helder, dus met ideale omstandigheden. Alleen geen vis te zien. Wel veel heeel kleine aasgarnaaltjes, rode watermijten die fel aan het jagen waren op de garnaaltjes en wat jonge vis. Het water is 13-14 graden, dus écht koud kregen we het niet. We hadden ons er aan het eind van de duik er bij neergelegd dat we geen vis zouden zien. En toen plotseling: 2 joekels van karpers voor ons neus. Snel, snel, de camera in filmstand (geen vage foto's als met de steur van weleer).

Wat een heerlijk gezicht en wat een heerlijke duik!

Kijk mee: Film Spiegelplas met Karper (wmv-bestand, 3MB)

[image:264] [image:265] [image:266] [image:267] [image:268]

Duiken in de Spiegelplas

He luitjes,

Voor mij staat a.s. zondag ook weer eens een duik in de spiegelplas gepland. Eens kijken hoe warm het water is in de begin dagen van april. Ik en mr. buddy duiken gewoon in wetsuite.....dat onderscheid de mannen van de jongens.
Ook wij gaan op pad met een onderwater camera dus ik hoop ook wat mooie foto's en film te kunnen maken.
Nou als ik je pagina weer weet te vinden zal ik nog eens een stukje schrijven over de duik.
Leuke film trouwens van de karper...helemaal top.

Groet
Dennis Kok
Groningen

rooie punt

mag ik jouw watermijt fototje gebruiken voor een nog te schrijven webpagina over watermijten? groeten frankyboy

Da's KRik natuurlijk

Die lach herken ik uit duizenden.
Mooi filmpje inderdaad!!!!

Karpers onderwater

Die karpers zijn imposant om te zien onderwater, ik dacht eerst dat het Zeelten waren. Ik heb een keer eerder een glimp van zo'n vis gezien onderwater maar dat was in m'n ooghoeken.

BTW, lachen? Het is meer hinniken... hihi

mooi filmpie hoor wie moet

mooi filmpie hoor wie moet er zo hard lachen onderwater?Karper is volgens mij nogal schuw zeldzaam dat je die ziet?

Lachen onderwater

Het filmpje bestaat uit 3 clips van 15 sec. (jaja, Sony P1, oer-ouwerwets): de eerste met beelden van wolken (het leken wel stofwolken) vol met aasgarnalen; in de tweede clip zie je een reeks bellen opstijgen uit de bodem, KRik dacht dat ik die wilde fotograferen maar de bellen stopte toen ik dichterbij kwam, waardoor hij in een deuk lag; de derde clip laten de karpers zien.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6