Duiken in de Middellandse Zee

Het klimaat van de afgelopen weken lijkt op dat van Zuid-Frankrijk. Het water van de Grevelingen leek gisteren met 23 graden op dat van de Middellandse Zee. Gelukkig was het net even bewolkt en viel er regen (!) toen we (Mo6, [weblink:10], [weblink:9], Jan en Rob) te water gingen bij Scharendijke. Een prachtige duik met [weblink:10] gemaakt; er was heel veel te zien in en rond de reefballs, m'n buddy wist het allemaal feilloos te vinden. In één duik een geweldige diversiteit aan organismen gezien: sepiola, naaktslakken, schol, grondels (ook vechtend met een krab), krabben (strand-, noordzee- en hooiwagen-), kreeften (uit je hand etend) en tientallen mega-garnalen met jonkies in de reefballs. Nog veel meer, maar mijn ogen waren in vrijheid beperkt door het gegluur naar de camera en het afstellen van lampen.

[image:271]

[image:272]

[image:273]

[image:274]

[image:275]

[image:276]

20060723-reefballs-sepiola.wmv (2,6 MB wmv)

fietsen

Duiken is net fietsen. Gelukkig verleer je het nooit (echt) ;)
Lekker he, zo'n weekendje vakantie!

Soorten

Fluwelen zwemkrab, gewone, strandkrabben, rotskrabjes heremetietkreefies, puitaal, zakpijp (5 soorten). En die jonkies waren denk toch kreeften jonkies, want bij Zijpe was de foggende ogget (0700u!) een wel heel protectionistische mama kreeft die egnie uit Capt.KRik se hand wilde ete! Integendeel, ze wilde er een stuk vanaf knippe! en in haar hol miegelde het van hetzelfde soort grut as in de reefballies.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6