Kerst Kersjes

Tot m'n grote verrassing ontdekte we gisteren een schooltje jonge Kersenbuikcichlides van een paar dagen oud. Helemaal niet verwacht omdat ik pas een paar weken een nieuw (jong) vrouwtje in m'n bak had geplaatst. Ik had ongeveer een jaar lang twee grote Kersenbuiken in het aquarium die niet zo goed met elkaar konden opschieten. Dus had ik er in november maar een derde bijgezet. Die vervolgens de andere twee naar alle hoeken jaagde. Gôh, zouden er nu drie mannen rondzwemmen? Ja, dus. Gelukkig heb ik meer verstand van andere zaken. Goed, de twee oude mannen naar boven verplaatst en een nieuwe vrouw gekocht. Ja, het verschil is me nu geheel duidelijk. Het wijfje is nog niet de helft van de grootte van het mannetje maar heeft het toch gepresteerd om circa 30 eitjes te laten uitkomen. De jonge Kersenbuikjes worden fel verdedigd tegen de overige vissen. Het ziet er erg vredig uit, zo'n schooltje Kerst Kersjes.

[image:325 size=preview]

Verder zag ik, ook tot m'n verrassing, weer een garnaal aan het oppervlakte. Ik heb hem zo lang niet gezien dat ik dacht dat ze alle drie waren geemigreerd of opgegeten. Hmmm, lekker, als ik hem nou vang, kook en serveer met knoflook.. (evil grin) "Vreten op Aarde" allemaal.

[image:326 size=preview]

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6