Koninginnedag Purmerend 2007

Leeghwaterpark

[image:432] [image:433] [image:434] [image:435]

Centrum, "Stadje"

[image:436] [image:437] [image:438] [image:439] [image:440] [image:441] [image:442] [image:443] [image:444] [image:445] [image:446] [image:447] [image:448]

Normaal maak ik niet zo snel ongevraagd foto's van vreemden. Maar op Koninginnedag is dat anders. Allereerst willen een hoop mensen gezien worden. Ten tweede is het zo druk dat je niet opvalt als je fotografeert. En als je wel opvalt (omdat je op je knieƫn in een drukke straat een foto maakt en mensen links en rechts op je wachten om niet in beeld te lopen) dan glimlach je en zwaai je nonchalant met die grote zware camera, en iedereen denkt dat je een professional bent. De wereld is totaal anders op Koninginnedag. Iedereen is vrolijk, sociaal en relaxt, niemand heeft haast. Mensen komen weer onder de mensen met als smoes om wat rotzooitjes te slijten. Maar eigenlijk willen we gewoon gezelligheid en kijken naar elkaar.

Welke foto ik zelf het mooiste vind? Het meisje met het mandje. Ze zat naast iemand (broertje, zusje?) die saxofoon zou gaan spelen. Achteraf voel ik me wel een ploert dat ik niet even een muntje in haar mand heb gegooid. Vanaf nu neem ik me voor altijd munten in m'n zak te hebben voor dit soort situaties. Op een of andere manier kan ik me nu goed inleven hoe belangrijk Koninginnedag is voor kinderen en hoe zeer ze er naar toeleven.

Meer Fotomaandagavond Special Koninginnedag:
- Monkey Mind
- Capt. KRik

boozemup

Persoonlijk vind ik de foto met die malle-pietje-lookalike wel een sinistere ondertoon hebben. Je kunt er een man met kater in zien die tegen de zon in de camera kijkt, onderwijl een prul te koop aanbiedend.

Echter, je kunt het ook zien als een demonische clown die een baby op de keien dreigt te smijten. Dat laatste leidt mij ertoe deze plaat als *de* foto uit het rijtje te pikken.

Oh, mijn Konninginedag: http://blog.monkey-mind.net/archives/10-Fotomaandagavond-special-Konninginnedag-2007.html

Baby wegen

Ik had het verhaal bij de foto nog niet opgeschreven. De man stond op een prominente kruizing met die pop en een weegschaal met een zak kattenbakkorrels. De bedoeling was dat je het gewicht van de baby in korrels ging opgieten. En als je het dan goed had kreeg je je inzet een aantal keren terug. Of zo.

kningedagh...

pffff, hallef zes soggus stonnik al me spullen te verkope. en nu net om hallef eluf safus uit het griekse restaurant gerold.. kningedagh plaatjes volgen nog...

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6