Duiken Vinkeveen

Vanochtend hebben we voor het eerst met Duikvereniging Aquafun Purmerend meegedoken in Vinkeveen. Het was voor de Open Water cursisten (13 buddyparen) de eerste keer in het buitenwater.

Het water was goed helder, maar dat kwam ook doordat "onderwaterbioloog" Capt.KRik en ik als eerste van de ploeg in het water lagen. De eerste 30 minuten hebben we wat gezocht naar vis, maar zagen niet veel meer dan een paar baarsjes die zich snel uit de vinnen maakte.

Uit balorigheid maar even wat gefilmd bij het voormalig onderwaterhuis. Toen, in de buurt van het bottertje, zagen we een joekel van een snoekbaars die lekker in de buurt bleef. Hierna in de botter zelf een klein snoekje omgeven van de jonge vis. Boven de botter zagen we een hele school jonge vis. Later in een zeilbootje ook hele scholen jonge garnaaltjes of kreeftjes.

Veel vis dus deze duik. De climalaag is gezakt van 6 meter op de vorige duik tot 9 meter nu. Hierboven is het zeer aangenaam, hieronder winters koud. Toffe duik! Zeker ook door koffie na afloop!

Volgende keer maar naar het Twiske, daar schijnt het nu ook eens mooi te zijn.

Hier de YouTube versie:

En hier de Google Video versie:


Duiken Vinkeveen

Oh ja, het vervelende klikgeluid in de film komt door de aan en uitknop van de camera in het onderwaterhuis die blijft hangen en langzaam naar de beginpositie schiet.

Vinkeveen, 20 mei 2007

He Sjors en Sjimmie, wat een leuk filmpje. Maarre ik heb al die vissen niet gezien hoor! Fraai gemonteerd ?? En zit Rik met zijn strakke pak vast of lijkt dat maar zo ????

filmpie fikkeveen

hmmm... Capt.KRik kan zich nog herinnere, dattie door dat luik gekrope is toen het nog een echt onderwaterhuis was.... toen was het ook al zo krap..... Maar we hadden een blikkie bier mee, en dat ging op!... ondanks dat er op 10 meter diep geen prik in zit. maar toen we daarna weer terugzwommen, zat er inene wel prik in! buuuuurp...

Snoekbaars vinkeveen

Dit is allemaal vanmorgen opgenomen en achter elkaar geplakt. Tis maar goed dat KRik zo'n strak pak heeft anders haddie nooit door de opening van het onderwaterhuis gekomen!

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6