XS4All IPv6 tunnel met Time Capsule

De Apple Time Capsule is het eerste apparaat in mijn handbereik die als router een IPv6 tunnel met XS4All kan opzetten en onderhouden. En zo IPv6 beschikbaar maakt voor de computers in mijn intranet. Configuratie is heel eenvoudig en de IPv6 machines in het intranet pakken automatisch hun adres op. Ik ben onder de indruk. Er is zelfs een IPv6 firewall ingebouwd.

Configuratie:

En dat is alles. Time Capsule opnieuw op laten starten en je intranet computer krijgt automatisch een IPv6 adres. Even checken met ping6 xs6.xs4all.nl en traceroute6 xs6.xs4all.nl of de verbinding klopt. Via het IPv6-firewall tabblad kun je nog wat firewall instellingen wijzigen.

Wat IPv6 sites om te testen:

Misschien dat het aan mij

Misschien dat het aan mij ligt, maar als ik deze howto volg, dus met "Block incoming IPv6 connections" kan ik nog steeds naar de poorten telnetten die openstaan op de time capsule. Zijn ze bij jou wel dicht? Firmware versie 7.4.2 trouwens.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6