Chinese Danio

Met gemengde gevoelens heb ik vorige week een advertentie voor m'n Kersenbuikcichlides (Pelvicachromis pulcher) gezet. Na een jaar of twee goede verzorging hadden pa en ma Kersenbuik vier gezonde zonen in m'n meterbak opgevoed uit verschillende afzettingen. De vissen werden een beetje dominant in de bak en de jongen werden continu in een hoek gejaagd. Ook heb ik idee├źn voor een herinrichting van m'n aquarium, dus voor de buikies heb ik een andere tehuis gezocht.

Ik kreeg een reactie van een aquariumvereniging in Purmerend die m'n buikies wel een tehuis wilde geven in hun depot. Ik ging er heen met zes vissen en kwam terug met een prachtig stuk Javavaren op kienhout. En dat staat nu midden in m'n aquarium.

De overgebleven vissen zijn erg in hun nopjes met de wijzigingen; er is meer rust en de nieuwe plant biedt prachtige schuilplekjes voor m'n Chinese Danio's (Tanichthys albonubes), Kardinaaltetra's (Paracheirodon axelrodi) en Zebradanio's (Brachydanio Rerio).

De Chinese Danio's duiken sinds Eerste Kerstdag af en aan de plant in. Vanmorgen nam ik even de tijd om goed te kijken wat er precies gebeurt met de vissen. Ik heb drie Chinese Danio's, waarvan twee vrouwtjes, dik en rond, en een mannetje.

Tot m'n grote verbazing is een koppeltje momenteel druk bezig eieren af te zetten tussen het Javavaren. Met regelmaat duikt het vrouwtje met haar neus de plant in, waarna het slanke mannetje er naast duikt en zich om haar heen probeert te drapperen. Af en toe zie ik, wat lijkt op, een eitje naar beneden dwarrelen.

Ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt, maar het geeft me hoop dat m'n, op dit moment, wat kale aquarium wat meer leven krijgt.

Meer over Chinese Danio's:

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6