Fun

Rubiks kubus en Lego

Via KRik zag ik een bouwsel van Lego Mindstorms NXT die automatisch Rubiks kubus oplost. Ingenieus opgezet met slechts drie motortjes en de vier sensoren van Mindstorms. Op de site van de Tilted Twister staan naast foto's en een filmpje ook bouwinstructies en het programma voor de aansturing van de Mindstorm control unit.

XJOU SMS spel

Een vriend van mij heeft een interactief SMS spel ontwikkeld: XJOU. De try-out is vanaf maandag 27 augustus, tot en met zondag 7 oktober. Te winnen prijzen zijn 500 euro, een Wii controler of 1 van de weekprijzen.

"XJOU (spreek uit 'kzie jou') is een SMS/Webspel met een catch. XJOU is niet eenvoudig, want om te scoren en prijzen te winnen zul je je vrienden en kennissen bij het spel moet betrekken."

"Bij Xjou krijgen de spelers een poppetje dat zich met een eigen baan in een universum begeeft met een bepaalde snelheid. Door andere spelers toe te voegen, met hun loginnaam of telefoonnummer, kunnen ze zien of beide poppetjes elkaar op welk tijdstip zouden kruisen. Om bij die 'match' punten te kunnen scoren, moet de ander op dat tijdstip een sms met de unieke code van de medespeler sturen."

Lees meer:
- XJOU.nl
- Nieuwsbericht over XJOU op Emerce.nl

1 april grappen 2005

Zwak signaal Huygens opvangen met mobieltjes. Via: KRik.
Aprilgrap wekt woede Leefbaar Almere
1-April blijft dag van grappen en grollen
Nog meer grappen in het nieuws? Mail me.
 

Likkende poes

m6433-likkende-poess (22k image)

SMS taal & MSN taal

SMS & MSN taal: het online woordenboek voor SMS & MSN. - Zo blijf je een beetje bij de tijd. IUKWIM... ;)

Wat is SMS-taal?
SMS-taal is het afkorten van woorden. Het wordt gebruikt in SMS-jes, bij MSN en e-mail. SMS-taal al is heel erg populair en wordt overal gebruikt.
 
Waarom gebruiken we SMS–taal?
Het is makkelijker, sneller en goedkoper als je woorden afkort. We gebruiken SMS-taal in een kort SMS-je of in een korte e-mail. Het is makkelijker kletsen met al die afkortingen en andere woorden. In een SMS-bericht kun je rond de 160 tekens kwijt.
 
Wanneer is SMS-taal ontstaan?
De voorloper van het SMS-taal is de turbo-taal. Het lijkt heel veel op elkaar. Turbo-taal is ontstaan aan het begin van de jaren tachtig. SMS-taal is ontstaan toen SMS-en en MSN-en populair werden. Dat is nog maar een paar jaar geleden.
 
Links:
Hoe schrijf je sms-berichten?
Inleiding Chat-, SMS- & Forum-taal
Nieuwe SMS-afko's en Emoticons
MSN woordenboek
SMS language
 

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6