Gadgets

Rubiks kubus en Lego

Via KRik zag ik een bouwsel van Lego Mindstorms NXT die automatisch Rubiks kubus oplost. Ingenieus opgezet met slechts drie motortjes en de vier sensoren van Mindstorms. Op de site van de Tilted Twister staan naast foto's en een filmpje ook bouwinstructies en het programma voor de aansturing van de Mindstorm control unit.

Onderwater GPS

In de VS is een patent ingediend voor navigatie onderwater middels akoestische signalen, vergelijkbaar met sonar. Een soort GPS dus. De traditionele GPS met satellieten is niet te ontvangen onderwater doordat de signalen niet door het water dringen. Een systeem met bakens, zoals bij Differential GPS (DGPS) gebruikt wordt zal wel werken. Nu even een paar jaar wachten op de commerciële applicaties, dan kunnen we allemaal met een GPS-horloge duiken!

Lees verder:
- Patent Filed for Underwater GPS

Portable met OLED scherm

Via Tweakers las ik over over een concept portable van LG met een OLED scherm. OLED schermen maken grote kans dé displays van de toekomst te worden, helder, plat, licht, weinig energie, grote kijkhoek. Nieuwe toepassingen te over. Zie verder: video van een flexibel OLED scherm. Fascinerend.

Speltraining

[image:221 size=preview]

[image:222 size=preview]

Afgelopen vrijdagavond weer getraind in het Leeghwaterbad, met Capt.KRik! en Reinier. Even een hands-on test van de Toypedo pop a ring en Aquadisc glow in the dark van Aquatoy. De Toypedo is een eigenwijs ding, de geringste afwijking en het schiet de verkeerde kant op. Een korte snel beweging met de pols werkt nog het beste. Wel een uitdaging om de roos te raken, maar niet voor beginners. De Aquadisc (onderwaterfrisbee) werkt beter, maar vraagt ook concentratie bij het mikken. Boven water gaat-ie sneller. Met een beetje techniek schiet-ie het hele bad (25 m.) over...

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6