Indoor duiken in Nederland

Seafari is een nog te bouwen indoor duikcentrum in Nederland. Ideeën voor het complex ontstonden tijdens de bouw van de 'Ocean', het 8 miljoen liter grote zeeaquarium van Burgers' Zoo in Arnhem.

De afbeelding toont het duikbassin in het midden, daaromheen de snorkelbaan met dieptes van 0,5 - 4 meter. Verder is er een 'starfish house', links van de vuurtoren. Dit is het onderwaterlaboratorium op 10 meter diepte, waar altijd een druk van 2 bar heerst en geïnspireerd is op 'Conshelf project' van J.Y. Cousteau.

Seafari presenteerde op 7 en 8 februari 2009 de nieuwe locatie (Rijkerswoerdse Plassen bij Elst) en de ontwerpen van Wiegerinck Architecten aan het duikend publiek tijdens de DuikVaker 2009.

Er zijn enkele onderneming die samen 1,5 à 2 miljoen euro in het project gaan investeren. Het streven is om het indoor duikcentrum eind 2010 te openen.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6