Kinderen

Koninginnedag Purmerend 2007

Leeghwaterpark

[image:432] [image:433] [image:434] [image:435]

Centrum, "Stadje"

[image:436] [image:437] [image:438] [image:439] [image:440] [image:441] [image:442] [image:443] [image:444] [image:445] [image:446] [image:447] [image:448]

Duikers maken meer meisjes?

Op het prikbord van The SeaMasters las ik over een duiker die zich afvroeg of duikers die kinderen krijgen meer kans maken op een meisje dan een jongen. Een voorlopig onderzoekje (enquête) onder ruim 300 duikers lijkt dit te bevestigen. Van deze groep duikers heeft 47% alleen meisjes en 33% alleen jongens. In ieder geval weet ik één (owh nee, twee) duikers dichtbij met alleen meisjes en binnenkort komt er nog een duikersmeisje te wereld.

Bal

[image:224 size=preview]

Chloordampen zwembad schadelijk voor baby's en peuters

Uit een onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), blijkt dat er een groot nadeel kleeft aan het babyzwemmen. De chloordampen blijken namelijk schadelijk te zijn voor de groeiende longen, waardoor baby's en peuters die naar een zwembad gaan, tweemaal zoveel kans hebben om astma te krijgen dan andere kinderen. Professor Alfred Bernard onderzocht 341 kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. De 41 kinderen die aan babyzwemmen hadden gedaan, hadden tweemaal zoveel last van astma dan de niet-babyzwemmers. Ze hadden ook vaker bronchitis. Daarnaast bleken sommige kinderen uit deze groep longschade te hebben opgelopen, die vergelijkbaar is met de gevolgen van meerdere jaren roken. Volgens Bernard zijn de longen in volle ontwikkeling als het kind zes à zeven maanden oud is, de periode van de watergewenning voor baby's. Daardoor lopen de longen eerder schade op door stoffen als chloordamp. "We kunnen dus niet langer volhouden dat babyzwemmen gezond is", zegt de professor in de Gazet van Antwerpen.

Lees verder: [weblink:203], [weblink:204].

Droppie Water

"Tien waterschappen lanceren volgende week woensdag op internet Droppie Water, een stripfiguurtje dat basisschoolkinderen bewust moet maken van de omgang met water. Striptekenaar Robert van der Kroft, ook bekend van onder meer de strips Sjors en Sjimmie en Claire, heeft het figuurtje ontworpen. Droppie Water moet uiteindelijk het beeldmerk voor kinderen worden van alle 27 waterschappen in Nederland, zei een woordvoerder van waterschap Rivierenland donderdag."

Bron: De Telegraaf

Kijk, dan weten we tenminste waar ons geld voor de waterschappen blijft. Leuke domeinnaam? [weblink:188] (niet te verwarren met [weblink:189])

Droppie Water bestaat al een tijd natuurlijk en was allang "op internet". Zie: [weblink:191] en [weblink:192].

Kijk verder: [weblink:187] (doorlopen mensen, niets te zien hier).

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6