Blog van George Moses

Zonsondergang Vinkeveen

Mooie zonsondergang tijdens een avondduik in Vinkeveen (klik op foto voor vergroting), afgelopen dinsdag. Ogenschijnlijk rustig, maar aan de kant stonden tientallen buddyparen klaar om te duiken. Het was een heksenketel onderwater. Nog nooit zo druk gezien. Nooit meer dus.

Duiken Vinkeveen

Gisteren voor het eerst in twee jaar heb ik me weer eens in het duikpak geperst en opgetogen naar Vinkeveen. Wat een duik! KRik en ik hadden ons gedecoreerd met elk twee schijnwerpers van onderwaterlichten zodat we niks konden missen onderwater. Direct bij de start al een paling gespot, vervolgens een joekel van een snoekbaars in het heldere warme water. Daarna twee baarsen, zo groot heb ik ze nog nooit gezien onderwater! Brutaal, naar je toe zwemmend en kijkend of er in het licht van de lampen wat de snaaien valt. Daarna weer twee grote snoekbaarsen, bij de botter een snoek. En terugzwemmend weer de snoekbaarsen en baarsen. Bij de bus aangekomen waren er meer duikers te water gekomen, druk bezig in de bus met fotograferen. Waarschijnlijk op zoek naar vis, die ze niet konden vinden want die zwommen in scholen op het dak van de bus! Tientallen baarsen van een paar centimeter groot.

Telegraaf start met IPv6 test

De Telegraaf is sinds kort een test gestart met bereikbaarheid via IPv6. De websites van de Telegraaf zijn beschikbaar via www.ipv6.telegraaf.nl, www.ipv6.speurders.nl en www.ipv6.autotelegraaf.nl. De verbinding wordt gehost via het netwerk van XS4All.

Indoor duiken in Nederland

Seafari is een nog te bouwen indoor duikcentrum in Nederland. Ideeën voor het complex ontstonden tijdens de bouw van de 'Ocean', het 8 miljoen liter grote zeeaquarium van Burgers' Zoo in Arnhem.

De afbeelding toont het duikbassin in het midden, daaromheen de snorkelbaan met dieptes van 0,5 - 4 meter. Verder is er een 'starfish house', links van de vuurtoren. Dit is het onderwaterlaboratorium op 10 meter diepte, waar altijd een druk van 2 bar heerst en geïnspireerd is op 'Conshelf project' van J.Y. Cousteau.

Seafari presenteerde op 7 en 8 februari 2009 de nieuwe locatie (Rijkerswoerdse Plassen bij Elst) en de ontwerpen van Wiegerinck Architecten aan het duikend publiek tijdens de DuikVaker 2009.

Koortsdromen

Gisteren begon de koorts, het werk moest af dus de dag doorgekomen met paracetamol en thuis, na een bak vla, direct na bed. Dertien uur in bed gelegen en stapeltje para's later ben ik weer. Bizarre koortsdromen: ik droomde dat alles gelabeld was en verkocht en gekocht kon worden. Lichaamsdelen, alles in huis en buiten. Dus even een nieuw been en een nieuwe tak aan de boom. Bizar. Verder pijn in m'n rug van het hoesten en aan alle kanten stijf. Het is jaren terug dat ik zo in bed heb gelegen. Meestal is het niet meer dan een uur of zeven slaap. Maar alles lijkt weer achter de rug, de koorts is weg en het werk thuis roept weer. Met lijf en geest ge-reset.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6