Blog van George Moses

Spiegelplas Spiegelpolder onderwaterfotografie met natuurlijk licht

16-05-2005, Spiegelplas Spiegelpolder onderwaterfotografie met natuurlijk licht. DD 45min., MDD 9m., Temp. 13gr. Foto's met Sony DSC-P1, Nacht+ stand, max. belichting 2 sec. - Jammer genoeg was het water niet zo helder als gehoopt. Het was half bewolkt waardoor minder lichtdoorlating om een lekker resultaat te krijgen. Verder was het bijzonder om te duiken in de Spiegelplas zonder een enkele vis te zien. Het was geheel uitgestorven op wat piepkleine garnaaltjes na. Het groene water leverde wel sfeerplaatjes op (hoewel bij lange na niet de fraaie beelden uit Vinkeveen), maar ik had gehoopt op een poserende snoek. Volgende keer beter.
 
m6525-050516-spiegelplas (26k image)

1 april grappen 2005

Zwak signaal Huygens opvangen met mobieltjes. Via: KRik.
Aprilgrap wekt woede Leefbaar Almere
1-April blijft dag van grappen en grollen
Nog meer grappen in het nieuws? Mail me.
 

Likkende poes

m6433-likkende-poess (22k image)

SMS taal & MSN taal

SMS & MSN taal: het online woordenboek voor SMS & MSN. - Zo blijf je een beetje bij de tijd. IUKWIM... ;)

Wat is SMS-taal?
SMS-taal is het afkorten van woorden. Het wordt gebruikt in SMS-jes, bij MSN en e-mail. SMS-taal al is heel erg populair en wordt overal gebruikt.
 
Waarom gebruiken we SMS–taal?
Het is makkelijker, sneller en goedkoper als je woorden afkort. We gebruiken SMS-taal in een kort SMS-je of in een korte e-mail. Het is makkelijker kletsen met al die afkortingen en andere woorden. In een SMS-bericht kun je rond de 160 tekens kwijt.
 
Wanneer is SMS-taal ontstaan?
De voorloper van het SMS-taal is de turbo-taal. Het lijkt heel veel op elkaar. Turbo-taal is ontstaan aan het begin van de jaren tachtig. SMS-taal is ontstaan toen SMS-en en MSN-en populair werden. Dat is nog maar een paar jaar geleden.
 
Links:
Hoe schrijf je sms-berichten?
Inleiding Chat-, SMS- & Forum-taal
Nieuwe SMS-afko's en Emoticons
MSN woordenboek
SMS language
 

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6