Blog van George Moses

Halve marathon van Egmond

Zondag 11 januari 2009 toog ik vol goede moed met Capt.KRik! naar Egmond om de halve marathon van Egmond te lopen.

Net in dat weekend was het in Nederland voor het eerst in twaalf jaar weer mogelijk om op natuurijs te schaatsen, dus de temperatuur was laag. Met de harde zuidwesten wind was de gevoelstemperatuur beneden peil. De zaterdag ervoor had ik samen met Mjan nog even de 30 km lange Bannetocht geschaatst. Ze had me ertoe verleid en ik wist dat ik zondag de prijs voor die inspanning zou gaan betalen, want ik had in lange tijd niet geschaatst.

Bannetocht 10-01-2009

Videoverslag van onze schaatstocht op natuurijs: de Bannetocht, langs Neck, Jisp, Spijkerboor, Jisper Sluis en Wijde Wormer.

IJsfoto's

Prachtige ijsfoto's: Icy days and nights. Veel foto's van het Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival in Harbin, China. Maar ook foto's van Nederlandse schaatsers en molens.

Meer ijsfoto's:

Chinese Danio

Met gemengde gevoelens heb ik vorige week een advertentie voor m'n Kersenbuikcichlides (Pelvicachromis pulcher) gezet. Na een jaar of twee goede verzorging hadden pa en ma Kersenbuik vier gezonde zonen in m'n meterbak opgevoed uit verschillende afzettingen. De vissen werden een beetje dominant in de bak en de jongen werden continu in een hoek gejaagd. Ook heb ik ideeën voor een herinrichting van m'n aquarium, dus voor de buikies heb ik een andere tehuis gezocht.

Oude snoek

Vanmiddag fietste ik vanuit het stadje naar huis en zag op de brug een aantal vissers staan. Waaronder een jongen die een gevecht aan het leveren was met een, wat leek, grote vis.

Uit nieuwsgierigheid bleef ik staan en zag al snel dat het een snoek(je) was. Met wat hulp werd de snoek naar kant geloodst en voorzichtig uit het water getild.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6