Blog van George Moses

Sint Maarten

"Dag mevrouw en dag meneer,
hoi, hallo, hier ben ik weer.
Met mijn li-la-lampion,
van papier en van karton.
Dag mevrouw en dag meneer,
volgend jaar dan kom ik weer."

Alfa Romeo 8C Competizione

Zomaar gespot in Purmerend: Alfa Romeo 8C Competizione

De Alfa Romeo 8C Competizione is een supersportwagen van het Italiaanse automerk Alfa Romeo. De wagen werd voor het eerst getoond als conceptwagen op de Autosalon van Frankfurt in 2003. De productieversie van de wagen was voor het eerst te zien op de Autosalon van Parijs in september 2006.

Thuis zwemmen

Mijn zwemtraining elke week bestaat uit het doel om 2,5km in een uur te zwemmen, dus zo'n 100 baantjes, meestal samen met "Kaal maar Harig" (KRik). Vorige week kwamen we slechts tot een baantje of 70 (in 40 min.) vanwege de kramp van KRik.

Met de HomeSwimmer kun je thuis zwemtrainen. De HomeSwimmer is een elastiek met een band die je om je middel bevestigt. Het elastiek bevestig je aan een stevig stationair punt, b.v. een boom. Hierna kun je je in elk zwembad(je) uitleven.

iPhone signaalsterkte en field test

Een interessant artikel over de signaalsterkte van mobiele communicatie in het algemeen en de iPhone specifiek vermeldt iets verborgen in de iPhone: de field test.

Chips van papier

Ultimate Sonja Bakker: "Chips van papier". Niet weg te krijgen en het vult. Zoiets als rijstwafels dus. Dat is echt kauwen op een stuk isolatiemateriaal. Hoewel die variant met caramel wel te verdragen is. ..(mijmer).. De tijd van een tao rol is wel lang geleden..

Okee, chips van papier. Dacht ik dat silicium juist gekozen was voor de bijzondere elektrische eigenschappen (met de juiste verontreinigingen) en papier lijkt me niet het meest voor de hand liggende zuivere materiaal. Wat hebben die slimmeriken gedaan? Een laagje metaaloxiden op het papier dampen en dan beleggen met aluminium contactpunten.

Ja, hallo..? Zo kun je dus ook chips van rijstwafels maken. Met een beetje zeezout. Lekker hoor. En Sonja-proof.

Honger? Plastic chips en elektronisch papier

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6