Onderzoeken

Duikers maken meer meisjes?

Op het prikbord van The SeaMasters las ik over een duiker die zich afvroeg of duikers die kinderen krijgen meer kans maken op een meisje dan een jongen. Een voorlopig onderzoekje (enquête) onder ruim 300 duikers lijkt dit te bevestigen. Van deze groep duikers heeft 47% alleen meisjes en 33% alleen jongens. In ieder geval weet ik één (owh nee, twee) duikers dichtbij met alleen meisjes en binnenkort komt er nog een duikersmeisje te wereld.

"Zwembadpersoneel krijgt geen astma door chloorlucht"

Werknemers in zwembaden hebben meer dan gemiddeld last van longen en luchtwegen, maar het is niet zo dat zwembadlucht astma veroorzaakt. Dat staat in een onafhankelijk onderzoek dat staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het onderzoek is, in opdracht van het ministerie, verricht door instituut IRAS van de Universiteit Utrecht. “Het onderzoek kan de onrust wegnemen bij mensen die zich zorgen maken over het optreden van beroepsastma door het werken bij zwembaden

Pepernootjes, kruidnootjes

Wat is lekkerder? Zuigen of kauwen op een pepernootje? En nee, het is niet te vroeg voor pepernootjes. Tenslotte zag ik vandaag ook al Kerstartikelen in de winkel liggen (Hornbach). Oh ja, voor de puristen: ik bedoel dus eigenlijk kruidnootjes, geen pepernoten, die vind ik te groot.

Noordpool smelt

De Noordpool smelt. Al jaren slinkt hij in de zomer en groeit weer in aan in de winter. De laatste jaren krimpt hij meer dan dat hij aangroeit. En die trend zet zich elk jaar verder door. Tot er waarschijnlijk in 2060 geen Noordpoolijs meer is. Wel meer water om in te duiken, dus.

Lees verder: [weblink:55], [weblink:56].

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6