Oude snoek

Vanmiddag fietste ik vanuit het stadje naar huis en zag op de brug een aantal vissers staan. Waaronder een jongen die een gevecht aan het leveren was met een, wat leek, grote vis.

Uit nieuwsgierigheid bleef ik staan en zag al snel dat het een snoek(je) was. Met wat hulp werd de snoek naar kant geloodst en voorzichtig uit het water getild.

Imposant gezicht altijd zo'n snoek. Onderwater of bovenwater, zo'n snoek dwingt respect af. Maar deze snoek had z'n beste tijd gehad. Aan beide kanten was hij (of zij? grote snoeken zijn altijd dames, deze was net 70cm.) link beschadigd. Door een schroef van een boot? Door gevechten met andere snoeken? Het leek op een aanvaring.

Bizar was dat er allerlei wurmpjes op de rug van de beest vastgezogen zaten. Eigenlijk was het dier al aan het ontbinden. Maar het was toch een imposant beeld, zo'n jongen met een grote vis. Dus heb ik hem maar even vastgelegd met m'n "mobieltje". Voordat ik de kans had om z'n beschadigingen vast te leggen lag de vis al weer in het water. Maar goed ook, want volgens mij haalt-ie het nieuwe jaar niet meer..

Zie verder wat snoekfoto's van mij:

snoek

Tja, hoe zo'n beest nou gewond raakt.. Lijkt me geen snoekebeet, die wond...

en die wormpjes... Vissen zitten vaak vol parasieten, en zeker al hun conditie slecht is..

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6