Purmerbos Marathon

Vanmorgen 12 km. gelopen tijdens de Purmerbos Marathon. Het ligt om de hoek en de afstand past in m'n trainingschema in aanloop van de halve marathon van Egmond. Dus kon het niet laten lopen om mee te doen.

De start was met ca. 30-40 andere lopers voor de 4, 8 of 12 km. in rondjes van 4 km. Een uurtje ervoor waren de marathonlopers van start gegaan, die de afstand met 10 rondjes moesten doen.

Ik begon achter in de groep, want bijna iedereen was er erg gebrand op om snel van start te gaan. Dat had waarschijnlijk te maken met het hoge percentage leden van de lokale atletiekvereniging. Al snel was het deelnemersveld uit elkaar getrokken, had ik wat mensen ingehaald en liep ik met twee mannen m'n eigen tempo.

Normaliter loop ik alleen, vorige week nog 15,5 km. Zo rennen tussen andere mensen leidt toch af en ook de route is gevarieerder dan normaal voor mij met meer halfverharde wegen en minder lange stukken. Dus de loop was anders dan anders voor me, moeilijker. Maar wel erg gezellig.

Helaas niet zoveel toeschouwers (hier en daar één) als bij de Dam tot Damloop van afgelopen september. Maar ik heb m'n drie rondjes keurig uitgelopen in 68 min. Werd onderweg nog even ingehaald door "Running Ronald". Ik moet ook maar een renshirt met een URL.. :)

Bij het eindpunt nog even lekker kommetje erwtensoep (niet snert) naar binnen gelepeld en met bewondering naar de voorbijkomende renners gekeken, die "eventjes" tien rondjes deden. Petje af. Ben al blij met drie.

Anyway, leuke ervaring, volgend jaar weer.

Update: hieronder de officiële uitslag.

BijlageGrootte
Purmerbos Marathon 14-12-2008.pdf66.67 KB

Purmerend

Hoi George, dank voor je reactie op mijn blog. Het was een supermarathon en uitstekend georganiseerd. Petje af voor AV Nea.
Succes met je trainingen voor Egmond, knap hoor, het is een zware.
Groeten
RR

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6