Video

Snoekbaars onderwater, 't Twiske

Vanmorgen lagen we in aller vroegte als eerste duikers in 't Twiske, voor de drukte van de duikers van onze vereniging en andere verenigingen. Het was erg druilig, grijs weer, met motregen. Onderwater was er veel stof, draadalg en zweefalg. Beneden de 9 meter werd het iets beter, niet geweldig helder. Wel erg donker en redelijk warm. KRik en ik zwommen tussen de 8 en 10 meter diepte vanaf het strand richting platform. Af en toe een beetje spieken op het kompas, konden we weer een beetje oefenen. Onderweg kwamen een baarsje tegen. Bij het touw gekomen, dat van de oever naar het platform (platformen) ligt, zag we een snoekbaars. Yes! Prachtige vis. Plotseling zagen we er nog één. En nog één! Een heel gezin. Bij het platform aangekomen hing daar zowel grootmoeder snoek als grootmoeder snoekbaars! Snel de roze buddylijn los, ieder een kant op rond het platform en wat heerlijke video'tjes geschoten.

Duiken Vinkeveen

Vanochtend hebben we voor het eerst met Duikvereniging Aquafun Purmerend meegedoken in Vinkeveen. Het was voor de Open Water cursisten (13 buddyparen) de eerste keer in het buitenwater.

Het water was goed helder, maar dat kwam ook doordat "onderwaterbioloog" Capt.KRik en ik als eerste van de ploeg in het water lagen. De eerste 30 minuten hebben we wat gezocht naar vis, maar zagen niet veel meer dan een paar baarsjes die zich snel uit de vinnen maakte.

Uit balorigheid maar even wat gefilmd bij het voormalig onderwaterhuis. Toen, in de buurt van het bottertje, zagen we een joekel van een snoekbaars die lekker in de buurt bleef. Hierna in de botter zelf een klein snoekje omgeven van de jonge vis. Boven de botter zagen we een hele school jonge vis. Later in een zeilbootje ook hele scholen jonge garnaaltjes of kreeftjes.

Eerste duik van het jaar: Vinkeveen

Afgelopen zaterdag hebben Capt.KRik en ik de eerste duik van het jaar gemaakt in Vinkeveen. Helaas geen enkele vis gezien. Wel veel andere duikers. Het water was best aangenaam, tot een meter of tien althans. Dieper werd het vriezig koud. Hieronder een videoimpressie van een aantal clips van 15 seconden.

We duiken vanaf de botter, langs de telefoon naar de bus, door de bus heen, zijn op zoek naar vis en vergapen ons aan het zonlicht dat door het wateroppervlak sijpelt.

Karper onderwater

Toen KRik en ik in Spiegelplas doken vorig jaar kwamen we onderwater een karper tegen. Ik had nog nooit een karper gezien tijdens het duiken dus dat was bijzonder. Bovendien is het altijd fascinerend om een grote vis te zien tijdens het duiken, als je de hele duik (een uur ofzo) naar heel klein grut heb zitten kijken.

De camera die ik gebruik voor onderwaterfotografie is een Sony DSC-P1 (al vanaf 2001, dus 3 komma 1 megapixel en ultra traag) maakt filmpjes van maximaal 15 seconden lang, waarvan ik er drie aan elkaar geplakt hebt tot een wmv-bestand.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6