Vinkeveen

Duiken Vinkeveen

Gisteren voor het eerst in twee jaar heb ik me weer eens in het duikpak geperst en opgetogen naar Vinkeveen. Wat een duik! KRik en ik hadden ons gedecoreerd met elk twee schijnwerpers van onderwaterlichten zodat we niks konden missen onderwater. Direct bij de start al een paling gespot, vervolgens een joekel van een snoekbaars in het heldere warme water. Daarna twee baarsen, zo groot heb ik ze nog nooit gezien onderwater! Brutaal, naar je toe zwemmend en kijkend of er in het licht van de lampen wat de snaaien valt. Daarna weer twee grote snoekbaarsen, bij de botter een snoek. En terugzwemmend weer de snoekbaarsen en baarsen. Bij de bus aangekomen waren er meer duikers te water gekomen, druk bezig in de bus met fotograferen. Waarschijnlijk op zoek naar vis, die ze niet konden vinden want die zwommen in scholen op het dak van de bus! Tientallen baarsen van een paar centimeter groot.

Duiken Vinkeveen

Vanochtend hebben we voor het eerst met Duikvereniging Aquafun Purmerend meegedoken in Vinkeveen. Het was voor de Open Water cursisten (13 buddyparen) de eerste keer in het buitenwater.

Het water was goed helder, maar dat kwam ook doordat "onderwaterbioloog" Capt.KRik en ik als eerste van de ploeg in het water lagen. De eerste 30 minuten hebben we wat gezocht naar vis, maar zagen niet veel meer dan een paar baarsjes die zich snel uit de vinnen maakte.

Uit balorigheid maar even wat gefilmd bij het voormalig onderwaterhuis. Toen, in de buurt van het bottertje, zagen we een joekel van een snoekbaars die lekker in de buurt bleef. Hierna in de botter zelf een klein snoekje omgeven van de jonge vis. Boven de botter zagen we een hele school jonge vis. Later in een zeilbootje ook hele scholen jonge garnaaltjes of kreeftjes.

Eerste duik van het jaar: Vinkeveen

Afgelopen zaterdag hebben Capt.KRik en ik de eerste duik van het jaar gemaakt in Vinkeveen. Helaas geen enkele vis gezien. Wel veel andere duikers. Het water was best aangenaam, tot een meter of tien althans. Dieper werd het vriezig koud. Hieronder een videoimpressie van een aantal clips van 15 seconden.

We duiken vanaf de botter, langs de telefoon naar de bus, door de bus heen, zijn op zoek naar vis en vergapen ons aan het zonlicht dat door het wateroppervlak sijpelt.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6