Vis

Chinese Danio

Met gemengde gevoelens heb ik vorige week een advertentie voor m'n Kersenbuikcichlides (Pelvicachromis pulcher) gezet. Na een jaar of twee goede verzorging hadden pa en ma Kersenbuik vier gezonde zonen in m'n meterbak opgevoed uit verschillende afzettingen. De vissen werden een beetje dominant in de bak en de jongen werden continu in een hoek gejaagd. Ook heb ik ideeën voor een herinrichting van m'n aquarium, dus voor de buikies heb ik een andere tehuis gezocht.

Oude snoek

Vanmiddag fietste ik vanuit het stadje naar huis en zag op de brug een aantal vissers staan. Waaronder een jongen die een gevecht aan het leveren was met een, wat leek, grote vis.

Uit nieuwsgierigheid bleef ik staan en zag al snel dat het een snoek(je) was. Met wat hulp werd de snoek naar kant geloodst en voorzichtig uit het water getild.

Snoekbaars onderwater, 't Twiske

Vanmorgen lagen we in aller vroegte als eerste duikers in 't Twiske, voor de drukte van de duikers van onze vereniging en andere verenigingen. Het was erg druilig, grijs weer, met motregen. Onderwater was er veel stof, draadalg en zweefalg. Beneden de 9 meter werd het iets beter, niet geweldig helder. Wel erg donker en redelijk warm. KRik en ik zwommen tussen de 8 en 10 meter diepte vanaf het strand richting platform. Af en toe een beetje spieken op het kompas, konden we weer een beetje oefenen. Onderweg kwamen een baarsje tegen. Bij het touw gekomen, dat van de oever naar het platform (platformen) ligt, zag we een snoekbaars. Yes! Prachtige vis. Plotseling zagen we er nog één. En nog één! Een heel gezin. Bij het platform aangekomen hing daar zowel grootmoeder snoek als grootmoeder snoekbaars! Snel de roze buddylijn los, ieder een kant op rond het platform en wat heerlijke video'tjes geschoten.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6