Webdesign

Vormgeving update (2)

Nieuwe versie van de vormgeving van de website.

Nieuwe poging met wat meer "opsmuk": wat transparantie hier en daar, eigen foto in kop in voet en wat consistentie voor de begeleidende foto's van de blog berichten.

Hope you like it.

Vormgeving update

Niet schrikken, ik ben aan het rommelen met de vormgeving van de site.

Ik wil terug naar iets functioneels en minimaals, snel en no-nonsense.

Firefox 1.5 en SVG

Gebruikers van Firefox weten het al een tijdje: versie 1.5 is bijna klaar. En als je het nog niet weet: stap snel over, want Firefox is een veiliger en snellere webbrowser dan Internet Explorer.

Een van de spannende nieuwe mogelijkheden van versie 1.5 vind ik de Scalable Vector Graphics. Dit betekent resolutiononafhankelijke graphics. Dus geen bitmaps die onduidelijk op papier komen, maar snelle, scherpe tekeningen. Dit schept nieuwe spannende mogelijkheden voor integratie in webpagina's zonder het gebruik van b.v. Flash.

Een aantal voorbeelden staat op: [weblink:135]. Kijk b.v. naar [weblink:136], hier kun je met de rode control points de bezier curve en driehoek verplaatsen. Kijk ook eens naar de broncode van de pagina.

Erg leuk is de SVG implementatie van Tetris. Werkt erg goed. Zie: [weblink:134]

Dus: downloaden die Firefox 1.5, want het is de toekomst van het web.

Owh ja, ook heel handig is de nieuwe optie om links die geopend worden in een nieuw venster te laten open in een nieuw tabblad. Veel overzichtelijker die tabbladen.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6