Weer

KNMI start met IPv6 test

Het KNMI is sinds kort een test gestart met bereikbaarheid via IPv6. De website van het KNMI is beschikbaar via www6.knmi.nl. De verbinding wordt gehost via het bestaande KNMI netwerk via Surfnet.

Vroege eerste duik dit jaar?

De afgelopen warme dagen met veel zon geven de natuur al snel een voorjaarsuiterlijk. De groei van wintertarwe ligt een maand voor op schema en de eerste fruitbomen komen binnenkort al in bloei, aldus onderzoeker Arnold van Vliet van de Natuurkalender in Vara's Vroege Vogels. Als we de modelberekeningen mogen geloven wordt het hele voorjaar warm. Na een zachte winter is de kans op een relatief warme lente in Europa groter dan gemiddeld. Dat meldt klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh.

"Okee, flessen vullen, kijken of het duikpak nog past en hup het koude water in. Even kijken of de natuur onderwater ook al voorloopt op schema.", zegt een duikheld op sokken..

Update: Even gezocht naar de actuele watertemperaturen: watertemperatuur Noordzee en Watertemperatuur Noordzee en Zeeland. Het lijkt er op dat het water ongeveer 9 graden is op het moment. Dat is te doen, dus.

Schaatswinter

Vannacht lag ik te dromen van een barre schaatstocht, door een polder met overal wakken. Op Friese doorlopers zelfs. Bibberend werd ik wakker, want het was ineens drie graden geworden vannacht. Het is jaaaren terug dat ik een schaatstocht op natuurijs heb gereden, dus het wordt wel weer eens tijd. Meteorologen van het Engelse KNMI (Met Office) dachten dat ook al een tijdje terug. Komt er een barre winter? Ons KNMI zet er vraagtekens bij. Hoewel er toch aan het eind van de week nachtvorst schijnt te komen. Ik krijg trek in chocolademelk.

Lees verder:
[weblink:119]
[weblink:120]
[weblink:121]

Blauwalg in de herfst

"De aanhoudend zomerse temperaturen in combinatie met langdurige droogte hebben er voor gezorgd dat in recreatieplas Rhederlaag bij het Gelderse Lathum blauwalg is aangetroffen. In de herfst is blauwalg zeer uitzonderlijk. De giftige alg, die normaal gesproken in juli en augustus voorkomt, heeft al voor omvangrijke sterfte onder eenden in de plas gezorgd."

Lees verder: [weblink:71]

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6