Drupal

Nieuw boek over Drupal ontwikkeling

Na een jaar van onderzoek en schrijven is het boek "Pro Drupal Development" beschikbaar (o.a. bij Amazon.com, maar beter via de Buy knop van voorgenoemde site). Het is geschreven door core ontwikkelaars John VanDyk en Matt Westgate en is bedoeld om nieuwe Drupal ontwikkelaars snel op weg te helpen.

Het boek behandelt Drupal 5, vanaf het schrijven van een standaard module tot diepgaande documentatie over het menu systeem en de formulieren API. Veel zwaargewichten in de Drupal gemeenschap hebben bijgedragen aan het boek door het lezen van proefversies en het bijdragen van suggesties en verbeteringen. Hieronder zijn Károly Négyesi, Steven Wittens, Angela Byron, Heine Deelstra, John Resig, Ted Serbinski, Nathan Haug, Jeff Eaton, Gábor Hojtsy en Neil Drumm. Naast het doorlezen van de diverse hoofdstukken heeft Dries Buytaert het voorwoord geschreven.

Essentieel leesvoer voor Drupal ontwikkelaars! Uiteraard heb ik het direct besteld, nu maar afwachten hoe snel Amazon het bezorgt..

Inhoudsopgave

1. How Drupal Works
2. Writing a Module
3. Module-Specific Settings
4. The Menu System
5. Working with Databases
6. Working with Users
7. Working with Nodes
8. The Theme System
9. Working with Blocks
10. The Form API
11. Manipulating User Input: The Filter System
12. Searching and Indexing Content
13. Working with Files

Drupal 5.1 en 4.7.6

Drupal 4.7.6 and 5.1 zijn beschikbaar voor download. Dit zijn onderhoudsupdates, voor respectievelijk de Drupal 4.7.x en Drupal 5.x serie, waarin een aantal gemelde fouten zijn verholpen alsmede een veiligheidsprobleem is opgelost.

Updaten van de bestaande Drupal websites naar deze versie wordt zeer aangeraden.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6