Duiken

Duiken Vinkeveen

Vanochtend hebben we voor het eerst met Duikvereniging Aquafun Purmerend meegedoken in Vinkeveen. Het was voor de Open Water cursisten (13 buddyparen) de eerste keer in het buitenwater.

Het water was goed helder, maar dat kwam ook doordat "onderwaterbioloog" Capt.KRik en ik als eerste van de ploeg in het water lagen. De eerste 30 minuten hebben we wat gezocht naar vis, maar zagen niet veel meer dan een paar baarsjes die zich snel uit de vinnen maakte.

Uit balorigheid maar even wat gefilmd bij het voormalig onderwaterhuis. Toen, in de buurt van het bottertje, zagen we een joekel van een snoekbaars die lekker in de buurt bleef. Hierna in de botter zelf een klein snoekje omgeven van de jonge vis. Boven de botter zagen we een hele school jonge vis. Later in een zeilbootje ook hele scholen jonge garnaaltjes of kreeftjes.

Onderwaterstatief

Cor Kuyvenhoven van CorBisNis ontwikkelt en produceert handgemaakte hulpstukken en apparatuur voor duikers en onderwaterfotografen. Zoals bijv. een onderwaterstatief waarmee onderwater foto's met natuurlijk licht gemaakt kunnen worden. Maar ook een handgemaakt kap voor Apeks 2e trap, geliefd bij DIR duikers, waarmee de ademautomaat veel beter beschermd wordt en onderwater uit elkaar geschroefd kan worden bij storing. Ook produceert Cor flexibele flitersarmen voor verschillende merken onderwaterhuizen en flitser, zoals bijv. Ikelite. En dat laatste heeft vooral mijn interesse omdat ik moed probeer te verzamelen om m'n nieuwe camera in een onderwaterhuis te proppen. Kijk verder bij Cor's duiktools fotopagina.

Eerste duik van het jaar: Vinkeveen

Afgelopen zaterdag hebben Capt.KRik en ik de eerste duik van het jaar gemaakt in Vinkeveen. Helaas geen enkele vis gezien. Wel veel andere duikers. Het water was best aangenaam, tot een meter of tien althans. Dieper werd het vriezig koud. Hieronder een videoimpressie van een aantal clips van 15 seconden.

We duiken vanaf de botter, langs de telefoon naar de bus, door de bus heen, zijn op zoek naar vis en vergapen ons aan het zonlicht dat door het wateroppervlak sijpelt.

Duikvergunning Vinkeveen

De duikvergunning voor de Vinkeveense Plas bedraagt € 10,- per jaar (of € 40,- voor 5 jaar), verkrijgbaar bij Aqua Business Centre.

De duikvergunning Vinkeveen is ee koop bij de duikwinkel naast het vulstation in Vinkeveen: Aqua Business Centre, Vinkeveen.

Op 9 en 10 juni 2007 is het verboden om te duiken in Vinkeveen wegens zeilwedstrijden!

Karper onderwater

Toen KRik en ik in Spiegelplas doken vorig jaar kwamen we onderwater een karper tegen. Ik had nog nooit een karper gezien tijdens het duiken dus dat was bijzonder. Bovendien is het altijd fascinerend om een grote vis te zien tijdens het duiken, als je de hele duik (een uur ofzo) naar heel klein grut heb zitten kijken.

De camera die ik gebruik voor onderwaterfotografie is een Sony DSC-P1 (al vanaf 2001, dus 3 komma 1 megapixel en ultra traag) maakt filmpjes van maximaal 15 seconden lang, waarvan ik er drie aan elkaar geplakt hebt tot een wmv-bestand.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6