Duiken

2007 Underwater Images Winners

Haai en pilotvissen De winnaars van de "2007 Underwater Images Competition" zijn bekend.

"Underwater images is operated as an independent underwater photo and video competition operated on a not for profit basis. Proceeds from the competition are donated to Marine Conservation and Education causes. The Competition is held in March each year in conjunction with the Ohio Council of Skin & Scuba Divers, Inc. and their Scubafest Dive Show and Banquet which is held in Wilmington, Ohio, USA."

Fraaie foto's in de winnaars fotogallerij.

Haai met flippers

In Maleisië is een babyhaai van 1,7 kilo opgedoken met aangeboren flippers. De babyhaai is ongeveer een meter lang. Het eten van afwijkende vissen brengt volgens Chinees geloof ongeluk, dus de vis is waarschijnlijk niet opgegeten. Een geluk bij een ongeluk. Blijft wel de vraag hoe zo'n haai door het water gaat en of de Man van Atlantis hier aan het werk is geweest.

Lees verder: Freak! Malaysian Fisherman Reels in Shark with 'Webbed Feet'

Vroege eerste duik dit jaar?

De afgelopen warme dagen met veel zon geven de natuur al snel een voorjaarsuiterlijk. De groei van wintertarwe ligt een maand voor op schema en de eerste fruitbomen komen binnenkort al in bloei, aldus onderzoeker Arnold van Vliet van de Natuurkalender in Vara's Vroege Vogels. Als we de modelberekeningen mogen geloven wordt het hele voorjaar warm. Na een zachte winter is de kans op een relatief warme lente in Europa groter dan gemiddeld. Dat meldt klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh.

"Okee, flessen vullen, kijken of het duikpak nog past en hup het koude water in. Even kijken of de natuur onderwater ook al voorloopt op schema.", zegt een duikheld op sokken..

Update: Even gezocht naar de actuele watertemperaturen: watertemperatuur Noordzee en Watertemperatuur Noordzee en Zeeland. Het lijkt er op dat het water ongeveer 9 graden is op het moment. Dat is te doen, dus.

Duikers maken meer meisjes?

Op het prikbord van The SeaMasters las ik over een duiker die zich afvroeg of duikers die kinderen krijgen meer kans maken op een meisje dan een jongen. Een voorlopig onderzoekje (enquête) onder ruim 300 duikers lijkt dit te bevestigen. Van deze groep duikers heeft 47% alleen meisjes en 33% alleen jongens. In ieder geval weet ik één (owh nee, twee) duikers dichtbij met alleen meisjes en binnenkort komt er nog een duikersmeisje te wereld.

Onderwater GPS

In de VS is een patent ingediend voor navigatie onderwater middels akoestische signalen, vergelijkbaar met sonar. Een soort GPS dus. De traditionele GPS met satellieten is niet te ontvangen onderwater doordat de signalen niet door het water dringen. Een systeem met bakens, zoals bij Differential GPS (DGPS) gebruikt wordt zal wel werken. Nu even een paar jaar wachten op de commerciële applicaties, dan kunnen we allemaal met een GPS-horloge duiken!

Lees verder:
- Patent Filed for Underwater GPS

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6