Duiken

Langste ondergrondse rivier ter wereld

"Grotduikers hebben in Mexico de mogelijk langste ondergrondse rivier ter wereld ontdekt. De waterweg verbindt twee grottenstelsels met elkaar en is minstens 154 kilometer lang, maakten de ontdekkers donderdag bekend.

Volgens de duikers, die de ondergrondse rivier op het schiereiland Yucatan nog geen naam hebben gegeven, stroomt de waterweg mogelijk zelfs verder naar nog twee stelsels. Daardoor is zij mogelijk nog 200 kilometer langer."

Zie:
- Nu.nl
- Puerto Princesa Subterranean River National Park
- Hang Khe Rhy (Grass Stream Cave)
- Mammoth Cave
- Aquaduct Tunnels in Japan > 2 000 m
- Photo of Underground River in Palawan
- Puerto Princesa Subterranean River National Park photos

Duiken in dierentuin: aquariumduiker

"Duiken in dierentuinen wordt aan minder regels gebonden. Een duiker die de ramen van het zeehondenbassin in een dierentuin reinigt moet nu nog aan dezelfde eisen voldoen als een duiker in de olie- en gaswinning. Dat gaat veranderen. Vanaf 1 januari 2008 komt er een aparte categorie van aquariumduikers, die ingepast wordt in het huidige wettelijk kader. Dat is het gevolg van een wijziging van de arbeidsomstandighedenregeling door demissionair staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die binnenkort in de Staatscourant zal staan.

Er komt een vereenvoudigde opleiding voor de aquariumduiker. Werkzaamheden die hij of zij mag uitvoeren zijn verzorging, training, glasreiniging en wetenschappelijk onderzoek in bassins niet dieper dan negen meter. Werkzaamheden in “vuil

Duikers vermist in Rode Zee (Elphinstone rif)

"Een Nederlandse, twee Russische en een Egyptische duiker zijn zaterdag vermist geraakt tijdens een excursie in het Egyptische deel van de Rode Zee (Elphinstone rif). In slecht weer verloren zij het contact met hun boot. Dat heeft de Egyptische politie zondag laten weten." - NU.nl

Tijdens mijn duiktrip naar de Rode Zee in 2001 hebben we wel overwogen om ook te duiken op Elphinstone rif, maar besloten toen maar om die dag van voornamelijk heen en terug varen in te ruilen voor drie duiken op het huisrif. Bovendien hou ik niet erg van diepe duiken. Wel van veel zien onderwater..

Lees verder:
- 'Nederlandse duiker op zee achtergelaten'
- Zoektocht naar vermist duikers in Rode Zee
- Vermist na duiktocht naar haaien
- Nu.nl
- Telegraaf.nl
- Brabants Dagblad

Lees ook:
- Elphinstone reef
- Elphinstone Reef, Rode Zee, Egypte
- Elphinstone Reef photos
- Elpinstone

Geen nieuwjaarsduik door blauwalg

"De traditionele nieuwjaarsduik in recreatieplas Het Lageveld in Wierden gaat niet door wegens blauwalg. Door de relatief hoge watertemperatuur is de plas nog steeds niet blauwalgvrij." - Nu.nl

Ja, waar blijft het ijs?

Chinese vlagdolfijn: "So Long and Thanks For All the Fish"

Na 50 jaar weer een soort uitgestorven door menselijk toedoen: de Chinese vlagdolfijn (Baiji) [foto] (witte dolfijn die leeft in de rivier Jangtsekiang).

"De Chinese vlagdolfijn is was een gedrongen rivierdolfijn, met een bol voorhoofd en een lichtelijk omhoog gebogen snuit. De ogen zijn waren klein en bevinden zich hoog in de kop. De soort heeft had een kleine, driehoekige rugvin, korte, brede flippers en een brede staart, die spits is was aan de uiteinden. De vlagdolfijn is was blauwig grijs van kleur, met een witte buikzijde. Vrouwtjes worden werden groter dan mannetjes. Vrouwtjes zijn waren gemiddeld 240 centimeter lang en 160 kilogram zwaar, mannetjes 220 centimeter lang en 125 kilogram zwaar."

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6