Duiken

Leeghwaterbad

Vandaag tijdens de open dagen het nieuwe zwembad in Purmerend (Leeghwaterbad) bezocht met [weblink:10]. Vooral het "aquariumraam" in het wedstrijdbad op de 1e verdieping maakt grote indruk. Wauw, koel gezicht die duikers die daar rondjes zwemmen en die waterpoloërs die elkaar voor de b*llen schoppen. Ook het speelgedeelte en de doelgroepenbaden zien er geweldig uit. Minpunten zijn het gebrek aan (broodjes) kroket en babyverschoonplaatsen. Maar verder kunnen we niet wachten op op 6 januari a.s. met de nieuwe duikclub ([weblink:155]) het zwembad en het nieuwe jaar in te duiken!

Kijk naar (onderwater)foto's: Zwembad Purmerend.

Nog even wat algemene info:

Zwembad Purmerend

Vanaf maandag 19 december kunt u hier recreatief zwemmen. De officiële opening is op vrijdag 16 december en wordt gedaan door wethouder Bert Wiedemeijer van Sport & Recreatie en burgemeester Leen Verbeek. Het Leeghwaterbad heeft een instructiebad, een doelgroepenbad, een sportbad met maar liefst acht banen en een recreatiebad van 750 m2 met heel veel attracties. Buiten is er nog een uitzwembad en een baby-peuterbad. Purmerend heeft met het Leeghwaterbad een uniek zwembad, dat een plaats krijgt in de top 10 van Nederland!

Snoek uit de oude doos

[weblink:10] vroeg me om een aardige foto van hem onderwater, van een tijdje (26 juni 2004) terug. Helaas heb ik hem niet gevonden maar deze foto's van een poserende snoek vond ik wel. Tof om weer even te zien.

[image:144 size=preview]

[image:145 size=preview]

166 meter onderwaterzwemmen

Kijk: een gekke Deen die 166 meter (6,5 baantjes) onderwater zwemt: [weblink:139].

Nu redde ik zelf een keer ruim 4 minuten onderwater zonder lucht, maar daarbij ruim 6 baantjes zwemmen dat gaat ver boven m'n duikpet.

Via: [weblink:140].

Brouwersdam open: getij terug in Grevelingenmeer

"De Brouwersdam moet gedeeltelijk worden geopend om het Grevelingemeer weer gezond te maken. Dat is maandag 10-10-2005 besloten tijdens een bijeenkomst met onder andere natuurorganisaties, de watersportsector en de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Door de Brouwersdam is het ecosysteem in de Grevelingen achteruit gegaan en daardoor komt de kwaliteit van de natuur gevaar. Om dit probleem op te lossen moet de dam voor een deel vervangen worden door een stormvloedkering."

Fijn, nog meer kreeften, harders, haaien, noordzeekrabben en sepia's in de Grevelingen!

Lees verder: [weblink:77]

Onderwaterfotografiewedstrijd 2005

Op 4 september 2005 werd in Brouwershaven een onderwaterfotografiewedstrijd georganiseerd door PhotoFocus Dongen in samenwerking met Onderwaterhuis.nl en Megadiving uit Roosendaal. De resultaten zijn te bekijken via: [weblink:74] en [weblink:75].

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6