Duiken

Blauwalg in de herfst

"De aanhoudend zomerse temperaturen in combinatie met langdurige droogte hebben er voor gezorgd dat in recreatieplas Rhederlaag bij het Gelderse Lathum blauwalg is aangetroffen. In de herfst is blauwalg zeer uitzonderlijk. De giftige alg, die normaal gesproken in juli en augustus voorkomt, heeft al voor omvangrijke sterfte onder eenden in de plas gezorgd."

Lees verder: [weblink:71]

Nieuwe NOB brevetcards

De NOB introduceert nieuwe brevetcards, zonder pasfoto's. De reden van de wijziging is het elektronisch aanleveren van gegevens in de toekomst. Als je je oude kaart wilt inruilen voor een nieuwe kaart, dan gaat dat € 12,- kosten.

Lees verder: [weblink:61]

Onderwaterspeeltjes, onderwatermuziek en koplampen onderwater

Genoeg van die saaie trainingen? Altijd op zoek naar je console in het donker? Luister nu naar je favoriete zender onderwater! Vind alles in het donker met je duikbril met dubbele koplampen!

Zie verder: [weblink:58]
Via: [weblink:10]

Noordpool smelt

De Noordpool smelt. Al jaren slinkt hij in de zomer en groeit weer in aan in de winter. De laatste jaren krimpt hij meer dan dat hij aangroeit. En die trend zet zich elk jaar verder door. Tot er waarschijnlijk in 2060 geen Noordpoolijs meer is. Wel meer water om in te duiken, dus.

Lees verder: [weblink:55], [weblink:56].

Reuzeninktvis voor het eerst op film

Japanse onderzoekers claimen voor het eerst filmbeelden te hebben gemaakt van een reuzeninktvis van 7 meter op een diepte van 1.000 meter.

Met reuzeninktvis wordt een dier van het geslacht Architeuthis aangeduid waarvan de Architeuthis dux vermoedelijk (en voor zover bekend) het grootste alsook het grootste ongewervelde dier op aarde is.

De grootste tot nu toe ontdekte reuzeninktvis is volgens het Guinness Book of Records in 1888 in Newfoundlands Thimble Tickle Bay gevangen. Het dier was 18,3 meter lang, waarvan 10,7 meter tentakels, en woog ongeveer een ton. Zijn ogen, zo groot als een voetbal, zijn de grootste in het dierenrijk.

Lees verder: [weblink:52], [weblink:54]

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6