Duiken

Zonsondergang Vinkeveen

Mooie zonsondergang tijdens een avondduik in Vinkeveen (klik op foto voor vergroting), afgelopen dinsdag. Ogenschijnlijk rustig, maar aan de kant stonden tientallen buddyparen klaar om te duiken. Het was een heksenketel onderwater. Nog nooit zo druk gezien. Nooit meer dus.

Duiken Vinkeveen

Gisteren voor het eerst in twee jaar heb ik me weer eens in het duikpak geperst en opgetogen naar Vinkeveen. Wat een duik! KRik en ik hadden ons gedecoreerd met elk twee schijnwerpers van onderwaterlichten zodat we niks konden missen onderwater. Direct bij de start al een paling gespot, vervolgens een joekel van een snoekbaars in het heldere warme water. Daarna twee baarsen, zo groot heb ik ze nog nooit gezien onderwater! Brutaal, naar je toe zwemmend en kijkend of er in het licht van de lampen wat de snaaien valt. Daarna weer twee grote snoekbaarsen, bij de botter een snoek. En terugzwemmend weer de snoekbaarsen en baarsen. Bij de bus aangekomen waren er meer duikers te water gekomen, druk bezig in de bus met fotograferen. Waarschijnlijk op zoek naar vis, die ze niet konden vinden want die zwommen in scholen op het dak van de bus! Tientallen baarsen van een paar centimeter groot.

Indoor duiken in Nederland

Seafari is een nog te bouwen indoor duikcentrum in Nederland. Ideeën voor het complex ontstonden tijdens de bouw van de 'Ocean', het 8 miljoen liter grote zeeaquarium van Burgers' Zoo in Arnhem.

De afbeelding toont het duikbassin in het midden, daaromheen de snorkelbaan met dieptes van 0,5 - 4 meter. Verder is er een 'starfish house', links van de vuurtoren. Dit is het onderwaterlaboratorium op 10 meter diepte, waar altijd een druk van 2 bar heerst en geïnspireerd is op 'Conshelf project' van J.Y. Cousteau.

Seafari presenteerde op 7 en 8 februari 2009 de nieuwe locatie (Rijkerswoerdse Plassen bij Elst) en de ontwerpen van Wiegerinck Architecten aan het duikend publiek tijdens de DuikVaker 2009.

iPhone onderwater

Geen zin om je iPhone op het strand te laten liggen? Genieten van je coole iPhone 4 meter onderwater? Met de Amphibx Waterproof Armband van H2OAudio moet het geen probleem zijn.

Snoekbaars onderwater, 't Twiske

Vanmorgen lagen we in aller vroegte als eerste duikers in 't Twiske, voor de drukte van de duikers van onze vereniging en andere verenigingen. Het was erg druilig, grijs weer, met motregen. Onderwater was er veel stof, draadalg en zweefalg. Beneden de 9 meter werd het iets beter, niet geweldig helder. Wel erg donker en redelijk warm. KRik en ik zwommen tussen de 8 en 10 meter diepte vanaf het strand richting platform. Af en toe een beetje spieken op het kompas, konden we weer een beetje oefenen. Onderweg kwamen een baarsje tegen. Bij het touw gekomen, dat van de oever naar het platform (platformen) ligt, zag we een snoekbaars. Yes! Prachtige vis. Plotseling zagen we er nog één. En nog één! Een heel gezin. Bij het platform aangekomen hing daar zowel grootmoeder snoek als grootmoeder snoekbaars! Snel de roze buddylijn los, ieder een kant op rond het platform en wat heerlijke video'tjes geschoten.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6