hosting

Drupal hosting

Na een lange tijd van "zelfredzaamheid" heb ik besloten binnenkort de hosting van mo6.nl te outsourcen. De site wordt al een tijdje gehost vanuit m'n trapkast op een antiek servertje. En in een bui van vernieuwing (voorjaarsopruiming?) heb ik besloten om de thuisserver op te doeken en op te zoek te gaan naar een geschikte hosting voor deze Drupal website. Dat zal een avontuur worden, want in mijn ervaring zijn er een aantal specifieke zaken voor Drupal nodig. Uiteraard kan ik de site prima zelf via m'n bedrijf hosten, maar da's geen uitdaging.

Dus: op zoek naar een fijne Drupal hoster.

Op zoek naar een Drupal hoster - stap 1

Stap één in het avontuur is een abonnement aanvragen bij Protagonist. Mij een welbekende partij. Heb er zelfs enkele mensen naar verwezen omdat ze (jaren terug) een concurrerend hostingproduct aanboden dat redelijk makkelijk te beheren valt via Plesk. En met Plesk kan zelfs mijn oma werken. Bij wijze van spreken. De Protagonist hosting kan met Drupal overweg. Zie b.v. CaptKrik.nl of AndijkVerhuur.nl. Sites met Drupal die prima werken met deze hosting. Aan de hosting van Protagonist kleven een paar minpuntjes. Allereerst heb je geen controle over DNS-instellingen. Verder wordt er met een oude versie van MySQL gewerkt (4.1.15). PHP (5.2.4 in safe mode) heeft ook vrij weinig geheugen ter beschikking (20Mb). Wel zijn belangrijke PHP modules als GD en MBString aanwezig.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6