QR codes

Studenten worstelen met QR codes

QR code Dynapres.nl Een interessant onderzoekje naar het gebruik en acceptatie van QR codes onder (Amerikaanse) studenten van 24 universiteiten laat ondermeer zien dat slechts 21% in staat is om succesvol een QR code te scannen.

Dit terwijl 80% een smartphone heeft en 80% bekend is met QR codes. Driekwart van de studenten zegt dat het "niet waarschijnlijk" is dat ze in de toekomst een QR code gaan scannen.

De doelgroep van (jonge) studenten wordt als een belangrijke gezien door de marketingindustrie als graadmeter voor de acceptatie van nieuwe technologie. Zeker nu er een toenemend gebruik van QR codes is, komt het onderzoekje als een verrassing. Het toont aan dat er meer werk nodig is om het gebruik op smartfoons eenvoudiger te maken. Drempels zijn o.a. het feit dat een extra applicatie nodig is op de smartfoon, het gebrek aan integratie met bestaande camerafuncties.

Hierdoor is het gebruik van QR codes traag en omslachtigheid. Maar dat is eigenlijk geen verrassing voor een ieder die de techniek wel eens heeft geprobeerd te gebruiken. Mijn persoonlijk ervaring is eigenlijk vrij positief; op de iPhone werkt het snel en betrouwbaar, de applicatie (Scan) start snel en de camera herkent de QR code ook snel.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6