Snoek

Duiken Vinkeveen

Gisteren voor het eerst in twee jaar heb ik me weer eens in het duikpak geperst en opgetogen naar Vinkeveen. Wat een duik! KRik en ik hadden ons gedecoreerd met elk twee schijnwerpers van onderwaterlichten zodat we niks konden missen onderwater. Direct bij de start al een paling gespot, vervolgens een joekel van een snoekbaars in het heldere warme water. Daarna twee baarsen, zo groot heb ik ze nog nooit gezien onderwater! Brutaal, naar je toe zwemmend en kijkend of er in het licht van de lampen wat de snaaien valt. Daarna weer twee grote snoekbaarsen, bij de botter een snoek. En terugzwemmend weer de snoekbaarsen en baarsen. Bij de bus aangekomen waren er meer duikers te water gekomen, druk bezig in de bus met fotograferen. Waarschijnlijk op zoek naar vis, die ze niet konden vinden want die zwommen in scholen op het dak van de bus! Tientallen baarsen van een paar centimeter groot.

Oude snoek

Vanmiddag fietste ik vanuit het stadje naar huis en zag op de brug een aantal vissers staan. Waaronder een jongen die een gevecht aan het leveren was met een, wat leek, grote vis.

Uit nieuwsgierigheid bleef ik staan en zag al snel dat het een snoek(je) was. Met wat hulp werd de snoek naar kant geloodst en voorzichtig uit het water getild.

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6