Snotverkouden

Lekker. Sinds het weer omgeslagen is heb ik twee dagen een vervelende verkoudheid onder de leden. Gelukkig ben ik zelden ziek, maar des te chagrijniger als het snot m'n neus uit loopt. Heel vervelend als je veel achter een toetsenbord zit. Even je neus snuiten en alles plakt weer.

Wat is de functie van al dat snot? "De functie van snot is het bevochtigen van de ingeademde lucht en het opvangen/filteren van kleine stofdeeltjes en ziektekiemen." Okee dan, maar waarom heb je dan een overproductie en worden je neusslijmvliezen overgestimuleerd als je verkouden bent?

Op zoek naar snot kwam ik een interessant vragenlijstje tegen: "7 antwoorden op vragen over snot" Met daarin antwoord op de vraag of je snot beter kunt inslikken, wat het nut is van snot, waarvan het is samengesteld, of het gevaarlijk is om in aanraking met andermans snot te komen en meer.

Everything you want to know about "snot", dus..

Over MO6.nl

Dit is een persoonlijk blog van George Moses. George is een webdeveloper gespecialiseerd in Drupal en vennoot van Dynamic Presentations, een Internet Solutions Provider gevestigd in Nederland.
Meer over MO6.nl.

MO6 in English: MO6.me

MO6 op het web

MO6